loading...
گروه آموزشی رسای دانش
گروه مشاوره رسای دانش بازدید : 322 شنبه 06 مرداد 1397 نظرات (1)

برای دریافت یک جلسه مشاوره رایگان، 

همین حالا نام و نام خانوادگی، مقطع و رشته تحصیلی

به همراه شهر محل سکونت

خود را به شماره 09100848581 ارسال نمایید.

مشاورین ما با شما تماس خواهند گرفت.

گروه مشاوره رسای دانش بازدید : 1608 شنبه 06 مرداد 1397 نظرات (0)

رودکی و فردوسی که قرن 4هستند.

به حافظ و مولانا خیلی خوب دقت کنید.

با این روش برای همیشه توی ذهنتون می مونه!!

این صرفا یک نمونست تا به قدرت تصویرسازی برای به خاطرسپاری ایمان بیارید.مشغول تلفنعینک

سعی کنید برای بقیه موارد خودتون تصویرسازی کنید(اینطوری بهتر توی ذهنتون می مونه)

گروه مشاوره رسای دانش بازدید : 717 جمعه 05 مرداد 1397 نظرات (0)



تعلل یا امروز و فردا کردن چیزی است که بیشتر آدمها کم و بیش تجربه‌اش را دارند. فرقی نمی‌کند چقدر اهل انظباط و مسئولیت باشید، به هر حال این احتمال وجود دارد که گاهی ساعت‌ها انجام کار مهمی را به تاخیر بیندازید و در عوض به کارهای جزئی و کم اهمیت مشغول باشید. شما چه کارکردن روی پروژه‌ای را پشت گوش بیندازید و چه کارهای مربوط به خانه را، به هر حال تعلل می‌تواند تاثیر اساسی روی کار و زندگی‌تان داشته باشد.

 

چرا تعلل می‌کنیم؟

همه‌ی ما گاهی تعلل می‌کنیم و محققان دریافته‌اند این مشکل در میان دانش آموزان و دانشجویان پُررنگ‌تر دیده می‌شود. تقریبا 25 تا 75 درصد از دانشجویان معمولا در انجام کارهای خود امروز و فردا می‌کنند. یک بررسی در سال 1997 نشان داد تعلل کردن، یکی از دلایل اصلی عدم موفقیت داوطلبان در آزمون‌های ph.D بوده است.

 

دلایل اصلی امروز و فردا کردن:

به درستی آگاه نیستیم چقدر زمان برای انجام کار خود داریم.

به درستی نمی‌دانیم پیامدهای منفی تاخیر یا نتایج مثبت ِ به موقع انجام دادن کاری چیست

دقیقا نمی‌دانیم انجام فعالیت خاصی چقدر زمان می‌برد.

به اشتباه فکر می‌کنیم باید حتما در شرایط روحی یا فکری خاصی باشیم تا بتوانیم آن کار را انجام دهیم.

حتما تا اینجای مطلب زمانهایی را به خاطر آورده‌اید که دست کم یکی از موارد بالا باعث شده کارهایی را به تاخیر بیندازید. مثلا یادتان هست از انجام نظافت خانه طفره رفتید چون احساس کردید حوصله و انرژی انجامش را ندارید؟

 

ما اغلب تصور می‌کنیم انجام کاری به زمان زیادی نیاز ندارد و بعدا می‌توانیم انجامش دهیم که باعث می‌شود به خودمان بقبولانیم که هنوز خیلی فرصت داریم تا به آن بپردازیم. یکی از بزرگترین عواملی که منجر به امروز و فردا کردن می‌شود این باور است که فکر می‌کنیم باید حتما انگیزه یا رغبت انجام کاری را در زمان خاصی داشته باشیم. واقعیت این است که اگر منتظر بمانید تا چارچوب روحی و فکری خاصی قرار بگیرد تا اقدام کنید (مخصوصا کاری که دوست ندارید و باب میل‌تان نیست)، خواهید دید که انگار هیچوقت آن زمان مناسب فرا نمی‌رسد!

 

تردید هم می‌تواند نقش مهمی در امروز و فردا کردن داشتن باشد. وقتی هنوز مطمئن نیستید چگونه کاری را انجام دهید یا نسبت به توانایی‌های خود تردید دارید، ممکن است مشغول انجام کارهای دیگری شوید و از انجام آن کار اصلی طفره بروید.

 

تاثیر منفی امروز و فردا کردن

آمار نشان می‌دهد حدود 20 درصد از آمریکایی‌ها اهل امروز و فردا کردن هستند. این افراد گهگاه دچار تعلل نمی‌شوند بلکه تعلل و امروز و فردا کردن، بخشی از سبک زندگی آنهاست. آنها قبض‌ها را دیر پرداخت می‌کنند، انجام پروژها‌ی بزرگ را تا شب قبل از ضرب الاجل شروع نمی‌کنند، خرید عید را تا شب کریسمس به تاخیر می‌اندازند و خیلی چیزهای دیگر.

 

متاسفانه این تعلل‌ها می‌توانند تاثیر جدی بر خیلی از جوانب زندگی بگذارند، مثلا وضعیت روانی فرد را به خطر بیندازند. در مطالعه‌ای محققان دریافتند در شروع ترم، دانشجویانی که اهل تعلل بودند، کمترین میزان استرس و اضطراب را داشتند اما در پایان ترم، این قضیه به طرز وحشتناکی تغییر کرد و بیشترین میزان استرس و اضطراب و حتی احساس ناخوشی مربوط به همین افراد بود.

 

امروز و فردا کردن نه تنها بر سلامت شما تاثیر منفی دارد بلکه می‌تواند به روابط اجتماعی‌تان هم آسیب بزند. با تاخیر در انجام امور در واقع باری بر دوش اطرافیان خود می‌گذارید. اگر عادت کرده‌اید انجام کار مهمی را موکول به آخرین دقایق فرصت‌تان کنید، آنهایی که در ارتباط با شما هستند مانند دوستان، اعضای خانواده و یا همکاران ممکن است از دست‌تان عصبانی شوند.

 

علاوه بر دلایل اصلی تعلل کردن، ما معمولا بهانه تراشی‌هایی می‌کنیم تا رفتار خود را توجیه کنیم.

 

https://rozup.ir/view/2613917/%D8%AA%D8%B1%D8%AF%DB%8C%D8%AF.jpg

تردید هم می‌تواند نقش مهمی در امروز و فردا کردن داشتن باشد

 


اینکه چرا امروز و فردا می‌کنیم، 15 دلیل اصلی وجود دارد:

نمی‌دانیم چه کاری باید انجام شود

نمی‌دانیم چگونه انجامش دهیم

نمی‌خواهیم کاری را انجام دهیم

برایمان مهم نیست انجام شود یا نه

برایمان مهم نیست چه زمانی انجام شود

حوصله و انگیزه‌ی انجامش را نداریم

عادت کرده‌ایم تا آخرین زمان ممکن صبر کنیم

باورمان این است که تحت فشار بهتر کار می‌کنیم

فکر می‌کنیم در آخرین دقایق فرصت باقیمانده هم می‌توانیم انجامش دهیم

نمی‌دانیم چگونه شروع کنیم یا مقدماتش را بلد نیستیم

اصلا فراموش می‌کنیم کاری را باید انجام دهیم

بیماری یا ناخوشی را بهانه می‌کنیم

منتظریم تا زمان مناسبش برسد (از جهت حوصله داشتن و آماده بودن)

برای فکر کردن در مورد آن کار به زمان نیاز داریم

انجام کاری را به خاطر انجام کار دیگری به تاخیر می‌اندازیم

 

آدم هایی که اهل تعلل کردن هستند با بقیه چه تفاوتی دارند؟

در بیشتر موارد، تعلل کردن علامت مشکل حادی نیست، بلکه گرایشی است که همه‌ی ما گاهی دچارش می‌شویم. اما زمانی که امروز و فردا کردن و پشت گوش انداختن، تاثیر جدی روی زندگی فرد بگذارد تبدیل به مشکلی جدی هم می‌شود. در چنین شرایطی، مسئله فقط ضعف در مهارت‌های مدیریت زمان نیست؛ بلکه دلالت بر سبک زندگی ناسازگار یا سازش نیافته دارد.

 

آنهایی که اهل تعلل نیستند روی کارهایی که باید انجام دهند تمرکز دارند. این اشخاص دارای هویت فردی قوی‌تری بوده و اهمیت چندانی به اینکه «دیگران ما را چگونه می‌بینند» نمی‌دهند، اما در عوض اعتماد بنفس خوبی دارند و احساس‌شان هم نسبت به خودشان خوشایند است.

 

آنهایی که تعلل نمی‌کنند معمولا دقت و وجدان کاری ایده آلی دارند و افرادی که وجدان کاری خوبی دارند عموما دارای انظباط فردی، پشتکار، سر سختی و مسئولیت پذیری نیز هستند. افتادن در تله‌ی امروز و فردا کردن متاسفانه راحت است اما خوشبختانه راهکارهای گوناگونی برای مبارزه با آن وجود دارد که کمک‌تان می‌کند هر کاری را سر وقت خودش انجام دهید.

 

گروه مشاوره رسای دانش بازدید : 299 جمعه 05 مرداد 1397 نظرات (0)

برای برنده شدن، باید به سختی تلاش کنید فداکاری کنید و از همه مهمتر صبر داشته باشید‎

 


رفتارهای ما بر اساس چیزی است که روانشناسان آن را «اصل لذت» می‌نامند. اصل لذت، نیروی اصلی است که انسان را وامی‌دارد به دنبال کسب رضایت فوری برای نیازها، خواسته‌ها و کشش‌های خود باشد. دنبال کردن هدف‌های بلند مدت، کار سختی است زیرا پاداش و رضایت فوری دربر ندارد.

 

آیا تا به حال برای‌تان پیش آمده که برای رسیدن به هدفی، تلاش زیادی کرده باشید؟ مثلا کم کردن وزن اضافی‌تان، تمام کردن یک برنامه‌ی آموزشی و یا کسب یک مهارت ارزشمند؟ اگر چنین است پس حتما چالش‌های دنبال کردن یک هدف بلند مدت را خوب می‌شناسید.

 

ما انسان‌ها به طور ذاتی در جستجوی چیزهایی هستیم که لذت و رضایت فوری به ما بدهند.

 

رفتارهای ما بر اساس چیزی است که روانشناسان آن را «اصل لذت» می‌نامند. اصل لذت، نیروی اصلی است که انسان را وامی‌دارد به دنبال کسب رضایت فوری برای نیازها، خواسته‌ها و کشش‌های خود باشد. دنبال کردن هدف‌های بلند مدت، کار سختی است زیرا پاداش و رضایت فوری دربر ندارد.

 

به دنبال اهداف بلند مدت رفتن ما را در وضعیت انتظار قرار می‌دهد و وقتی کامروایی و خوشنودی به تاخیر می‌افتد – چیزی که دقیقا خلاف طبیعت انسان است – انگیزه ضعیف شده و از میزان تلاش‌ها کم می‌شود. برای برنده شدن، باید به سختی تلاش کنید، فداکاری کنید و از همه مهمتر، صبر داشته باشید.

 

برای غلبه بر افت اجتناب ناپذیر انگیزه که جزء ناگزیر بیشتر دست‌آوردهای بزرگ است، باید به مسیری که شروع کرده‌اید پایبند و وفادار بمانید. دلایل زیادی وجود دارد که باعث می‌شود ما پیگیر هدف‌های خود نباشیم اما عامل اصلی دست از تلاش کشیدن ما، کمبود انگیزه است. با انگیزه ماندن، کلید ادامه‌ی مسیر برای رسیدن به هدف است، مخصوصا وقتی که پیشرفتی نمی‌بینیم یا درجا می‌زنیم.

 

پیگیری هدف بلند مدت، تلاشی غیر شهودی است است که دقیقا خلاف ذات بشر است.

 

به جای جنگیدن با این پروسه، بهتر است خودتان را با آن وفق دهید تا به تدریج در جریان خواسته‌ها و گرایش‌های ذاتی‌تان قرار بگیرید. اما چگونه؟

 

خیلی هم سخت نیست. در ادامه سه راه ساده به شما توصیه می‌کنیم که کمک‌تان می‌کند در جریان پیگیری اهداف بلند مدت خود، با انگیزه و امیدوار باقی بمانید.

 

۱. همیشه پیروزی‌های کوچک‌تان را جشن بگیرید، مهم نیست چقدر کوچک و جزئی هستند

شادی کردن بابت موفقیت‌های کوچک به شما کمک می‌کند تا سیستم پاداش‌خواهی فوری‌تان را راضی نگه دارید. مغز شما به این پیروزی‌ها نیاز دارد و این پیروزی‌ها باید تکرار شوند. در کتاب «اصل پیشرفت»، نوشته‌ی ترزا آمابیل و استیو کرامر، آمده است از پیروزی‌های کوچک برای لذت و به هیجان آوردن خودتان استفاده کنید. این دو نویسنده، مطالعه‌ای روی ۲۳۸ کارمند از هفت شرکت مختلف انجام دادند و تاثیر موفقیت‌های کوچک و جزئی را بر موفقیت‌های بزرگ‌تر و طولانی‌مدت‌تر مورد ارزیابی قرار دادند.

 

این محققان به اکتشافات مهمی رسیدند. آنها دریافتند شناخت و پیگیری دست‌آوردهای کوچک روزمره، باعث تقویت روحیه و انگیزه‌ی این کارمندان شده بود، احساسات مثبت‌شان را بیشتر کرده و نگرش و رویکردی مساعدتری نسبت به سازمان، همکاران و کارشان پیدا کرده بودند. روانشناسان دریافتند، هر نوع دست‌آوردی – کوچکی‌اش مهم نیست – می‌تواند مدار پاداش مغز ما را فعال کند. وقتی این مدار فعال می‌شود، هورمون‌های مهمی ترشح می‌شوند که به ما احساس غرور و رضایت می‌دهد.

 

https://rozup.ir/view/2613910/%D8%A8%D8%A7%D8%A7%D9%86%DA%AF%DB%8C%D8%B2%D9%87.jpg

برای غلبه بر افت انگیزه باید به مسیری که شروع کرده‌اید پایبند و وفادار بمانید‎




۲. پیش بروید و هر نقطه‌ی عطفی را خوب بررسی کنید

روند پیشرفت‌تان را بررسی کنید، چند دلیل برای این کار وجود دارد؛ اول اینکه به شما این امکان را می‌دهد تا به مرور زمان پیشرفت‌تان را ببینید و متوجه آن شوید. دوم اینکه به شما اجازه می‌دهد با دقت بررسی کنید چه چیزی مفید است و چه چیزی بیفایده. در مسیرتان با عادات بد، اشتباهات و کمبود انگیزه‌هایی مواجه خواهید شد. اگر عادت کنید که مکررا بازخوردها را بررسی کنید، احتمال رسیدن به موفقیت بیشتر شده و بهتر می‌توانید از انحراف از مسیر اصلی پیشگیری کرده و هر وقت لازم بود سازگاری‌های لازم را انجام دهید.

 

کارشناسان توصیه می‌کنند راهی پیدا کنید که بتوانید به طور جدی و موشکافانه، روند پیشرفت‌تان را بازبینی کنید. استفاده از اپلیکیشن‌هایی چون Coach Me، یک راه بسیار عالی برای دقت در عادات و شادی بابت تغییرات کوچک است. می‌توانید شیوه‌ی بررسی هفتگی را در پیش بگیرید و همه چیز را طی هفته‌ای که گذشته مرور کنید. مطمئن باشید در خلال این بررسی‌ها، کلیدها و راهکارهای مفیدی خواهید یافت که جلوی موانع و لغزش‌های احتمالی را بگیرید.

 

۳. دست از سرزنش خودتان بردارید، اشتباه و شکست، اجتناب‌ ناپذیر است

همه‌ی ما دچار اشتباه می‌شویم و وقتی سعی داریم به چیز بزرگی برسیم، گاهی زمین می‌خوریم؛ این اتفاق بخشی از فرایند رفتن به دنبال آرزوهای بزرگ است. به جای تمرکز روی شکست، از آن درس بگیرید و آن را تبدیل به امتیازی جهت موفقیت‌تان کنید؛ بله کلیشه‌ای است اما و.اقعیتی است که ارزش بارها تکرار کردن را دارد. یاد بگیرید که خودتان را ببخشید، بلند شوید و به جلو حرکت کنید. اینکه یک روز وسوسه شدید سه عدد دونات بخورید، دیر از خواب بیدار شدید و یک جلسه از باشگاه را از دست دادید یا در امتحان مردود شدید، حادثه‌ای است که تعیین کننده‌ی موفقیت شما نیست، انرژی دوباره کسب کنید و حرکت کنید.

 

صبر داشتن و حفظ شکیبایی و مقاومت حین یک پروسه‌ی بلند و طاقت‌فرسا، کار سختی است. جشن گرفتن و ارزش قائل شدن برای تمام چیزهایی که در آنها موفق بوده‌اید، رمز موفقیت و حفظ انگیزه است.


گروه مشاوره رسای دانش بازدید : 289 جمعه 05 مرداد 1397 نظرات (0)



با تمرین این تکنیک های تنفسی می توانید بدون مراقبت های پزشکی و مراجعه به درمان شناس سطح استرس و اضطراب را تا جایی که می توانید کاهش دهید زیرا این تمرین ها روی سیستم عصبی پاراسمپاتیک که سیستم ریلکسیشن درونی ماست تاثیر می گذارند.

 

3 تمرین تنفس برای کاهش اضطراب

 

تکنیک اول: ۱۰ ثانیه فن ریلکسیشن

این تمرین برای کسانی که ترس از پرواز کردن، گیر افتادن در فضاهای کوچک مثل اتوبوس و قطار و ترس های مشابه دارند به اشتراک گذاشته شده است و شامل تنفس به داخل، سفت کردن عضلات و حفظ آرامش است.

 

چگونه این تمرین را انجام دهیم؟

یک نفس عمیق بکشید. ریه ها را از اکسیژن پر کنید و نگه دارید.

همینطور که نفستان را نگه داشته اید همه عضلات بدن را از سر انگشت ها و پاها گرفته تا قسمت میانی بدن و دست ها، سر، گردن و صورت سفت کنید.

به مدت ۵ الی ۱۰ ثانیه در حالی که نفس را به داخل داده اید عضلات را سفت نگه دارید.

سپس در حالی که به آرامی نفس را بیرون می دهید عضلات بدن را رها کنید.

 

تکنیک دوم: تمرین تنفس آرامش بخش ۸-۷-۴

اگر از بودن در جمع به حدی می ترسید که عضلات تان را سفت می کنید این تکنیک می تواند به شما کمک کند.

 

چگونه این تمرین را انجام دهیم؟

نوک زبان را در طول تمرین در قسمت پشت لثه دندان های بالای جلویی قرار دهید. زیرا قرار است بازدم از طریق دهان و اطراف زبان انجام شود. بهتر است در این تمرین لب ها را جمع کنید.

نفس را با صدای فوت کاملا بیرون بدهید. سپس دهان را ببندید و تا شمارش ۴ با بینی نفس را داخل بدهید.

نفس را تا شمارش ۷ نگه دارید.

سپس نفس را با صدای فوت تا شمارش ۸ از طریق دهان بیرون بدهید.

این تمرین را ۲ بار در روز و هر بار ۴ مرتبه تکرار کنید. در واقع بهتر است تکرار آن در ماه اول ۴ مرتبه بیشتر نباشد اما بعد از یک ماه می توانید تکرار آن را تا ۸ مرتبه بیشتر کنید. اگر نمی توانید نفستان را زیاد نگه دارید سرعت را بالا ببرید اما شمارش ۸-۷-۴ را فراموش نکنید. با تکرار این تمرین دم و بازدم ها عمیق تر می شوند و مثل داروهای آرام بخش، سیستم عصبی آرام می شود.

 

تکنیک سوم: تنفس از سوراخ چپ بینی

تنفس از سوراخ چپ بینی پایانه عصبی Ida را فعال می کند که با آرامش در ارتباط است. چند دقیقه تنفس از سوراخ چپ بینی هم شما را آرام می کند و هم فشار خون را پایین می آورد.

 

چگونه این تمرین را انجام دهیم؟

در فضایی آرام بنشینید.

سوراخ راست بینی را با انگشت شست دست راست بگیرید و انگشت های دیگر را بالا بگیرید. دست چپ را روی پا قرار دهید. چشم ها را ببندید و روی چشم سوم که بین ابروها قرار دارد تمرکز کنید.

سپس به مدت ۳ دقیقه از طریق سوراخ چپ بینی نفس های عمیق بکشید.

گروه مشاوره رسای دانش بازدید : 247 جمعه 05 مرداد 1397 نظرات (0)


در این مقاله قصد داریم در مورد ۱۱ کاری صحبت کنیم که می‌تواند سطح انرژی بدن شما را افزایش دهد و با خواب آلودگی مبارزه نماید.

 

به چیزهایی که رنگ قرمز دارند نگاه کنید:

سعی کنید در منزل و محل کار خود از مواردی که دارای رنگ قرمز روشن هستند استفاده کنید. مثلا می‌توانید از کارهای هنری و یا گل‌های قرمز رنگ استفاده کنید. زمانی که حالت خواب آلودگی دارید به این موارد نگاه کنید. مطالعات انجام شده نشان می‌دهد که نگاه کردن به رنگ قرمز می‌تواند برای ایجاد تمرکز مفید باشد.

 

آدامس بجوید:

زمانی که احساس می‌کنید سطح انرژیتان در حال کاهش و افت است، یک آدامس بردارید و شروع به جویدن نمایید. این یک روش ثابت شده برای مبارزه با حالت خواب آلودگی در طول روز است.

 

یک چرت کوتاه بزنید:

اگر می‌توانید روزانه ۱۵ دقیقه دراز بکشید و چشمان خود را ببندید. همین امر موجب می‌شود که بدنتان سطح انرژی مورد نیاز برای فعالیت‌های مختلف را تامین کند. فقط مطمئن شوید که بیشتر از ۳۰ دقیقه نخوابید زیرا باعث می‌شود حالت خواب آلودگی و کسالت داشته باشید.

 

حرکت کنید:

حرکت کنید و از حرکات کششی نیز استفاده نمایید. این حرکات به شما کمک می‌کند سطح انرژی خود را سریعا بالا ببرید. برخی از حرکات یوگا می‌تواند با افسردگی و اضطراب نیز مبارزه کند.

 

صاف بنشینید :

بر اساس مطالعات انجام شده در سان فرانسیسکو، دانش آموزانی که نشستن صحیح و درستی نداشتند بیشتر حالت خواب آلودگی و کسالت در آن‌ها دیده می‌شد. سعی کنید به هنگام کار و یا در منزل صاف بنشینید.

 

بیرون بروید:

آیا شما هم جزو افرادی هستید که بیش‌تر از هشت ساعت در روز به صفحه نمایش رایانه نگاه می‌کند؟؟ پس نباید در مورد خستگی و کسالتتان شگفت زده باشید. برای اینکه از شر نورهای موجود در صفحه نمایش خلاص شوید، به بیرون بروید. اینکار باعث می‌شود هوشیاری بهتری داشته باشید.

 

یک فیلم سرگرم‌کننده و کمدی تماشا کنید:

هیچ کس به هنگام تماشای یک فیلم سرگرم کننده وجالب به خواب نمی‌رود. پس سعی کنید در زمان بیکاری، یک فیلم کمدی و سرگرم‌کننده تماشا کنید. مطالعات انجام شده نشان می‌دهد که خندیدن باعث می‌شود بیشتر بیدار بمانید.

 

حرارت را کمتر کنید:

زمانی که احساس خستگی می‌کنید، حرارت اتاق را چند درجه کمتر کنید. اینکار از خوابیدن شما جلوگیری می‌کند.

 

نور و روشنایی اتاق را بیشتر کنید:

زمانی که احساس خواب آلودگی می‌کنید، سعی کنید نور اتاق را بیشتر کنید و یا اینکه پرده‌ها را کنار بزنید و پنجره‌ها را باز کنید. قرار گرفتن در معرض نور می‌تواند با احساس خواب آلودگی شما مبارزه کند.

 

بادام بخورید:

آجیل‌ها حاوی مینزیم هستند و همین ماده به بدن شما کمک کند ، گلوکز بیشتری تجزیه کند. بهتر است از بادام خام و بدون نمک به عنوان میان وعده استفاده کنید.

 

حرکات موزون انجام دهید:

حرکات موزون و انجام حرکات ایروبیک می‌تواند سطح انرژی بدن شما را به سرعت افزایش دهد.

گروه مشاوره رسای دانش بازدید : 331 جمعه 29 تیر 1397 نظرات (0)


بزرگترین علتی که باعث می شود در حین مطالعه خیال پردازی کنیم و ذهنمون سمت افکاری بره که از دایره درس خواندن خارج میشه و حواسمون پرت بشه، نداشتن تمرکز است.(نداشتن تمرکز = بزرگترین علت خیال پردازی و حواس پرتی)


عدم تمرکز در مطالعه و خیال پردازی
رعایت و اجرای نکات تاثیر گذار زیر می تونه این معضل درسی اکثر داوطلبان رو کمتر و درنتیجه باعث افزایش سرعت یادگیری بشه.

۱- مکان مطالعه فقط برای مطالعه باشه نه خوردن، خوابیدن، اینترنت، تماشای تلویزیون، موبایل بازی و ٦تا درهنگام حضوردر این مکان، فقط افکار درسی به ذهنتون بیان نه پارازیت های مزاحم.

۲- یک برنامه درسی حجمی و اجباری داشته باشید. یعنی خود را مقید کنید که در یک زمان خاص و مبحث تعیین شده، درس را باصطلاح جمع کنید. تا ذهن فرصت نکند به حاشیه های غیراز درس بپردازد و فقط درگیر درس خواندن شود.

۳- برای تمرکز و فرار از افکار خیال پردازنه، از روش تند خوانی استفاده کنید. هرچند که با اینکار برمبحث،۱۰۰درصد مسلط نمی شوید ولی برای تمرکزبسیار عالیست.

۴- اگر در ضمن مطالعه، افکاری غیر از درس خواندن سمتتون اومد سریع این افکارو روی یک کاغذ یادداشت کنید تا بعدا و در مکانی دیگر بهش فکر کنید.

۵- مطالعه را به بازه های زمانی کوچک تر تقسیم کنید تا بیشترین بازدهی را در یادگیری داشته باشید. هرچه این بازه های زمانی کمتر باشند باعث تمرکز زیاد شما در حین یادگیری می شه و مغز دیگه فرصت خیال پردازی پیدا نمی کنه.

۶- حتما بعداز هر ۴۵ دقیقه مطالعه، ۱۰دقیقه استراحت کنید، از جای خود بلند شوید، چیزی میل کنید. این استراحت کوتاه، به مغز شماست نه جسم تان. که باعث خون رسانی بیشتر و ایجاد تمرکزی بالاتر می شود.

۷- اگه دیدید مغز داره شروع به خیال پردازی میکنه،با صدای بلند درس بخونید. این تنها راه برگشت سریع به تمرکزه.

۸- پویا و فعال مطالعه کنید.ضمن مطالعه حتمن خلاصه برداری و نکته برداری کنید. مطالب مهم رو علامت دارکنید. با این کار شما دارید داده های زیادی را وارد مغز می کنید و مغز درگیر پردازش این داده ها و ثبت اطلاعات می شود و دیگه فرصتی برای خیال پردازی نخواهد داشت.

 
۹- عادت کنید،تمرین کنید با کوچکترین حرکت و صدایی حواستون پرت نشه و با تمرکز به مطالعه ادامه بدهید با گذشت زمان کم کم دیگه این مسئله براتون عادی میشه و دیگه بیتفاوت میشین.

 

https://rozup.ir/view/2609230/%D8%AA%D9%85%D8%B1%DA%A9%D8%B2-%D8%AD%DB%8C%D9%86-%D9%85%D8%B7%D8%A7%D9%84%D8%B9%D9%87.jpg

برای تمرکز و فرار از افکار خیال پردازنه، از روش تند خوانی استفاده کنید



۱۰- بطور ذاتی مغز نیاز به فعالیت ودرگیری فکری داره،پس اگه ذهن خود را درگیر و متمرکز بر مبحث درسی نکنید اون خودشو درگیر مباحث و حاشیه های فکری میکنه.

۱۱- حتما یک رغیب در سطح خود و هم رشته داشته باشید چرا که ترس از عقب ماندن از رغیب باعث جمع کردن تمام حواس به درسها میشود.

۱۲- در طول روز تمرکز بیشتره. سعی کنید در طول روز مطالعه داشته باشید که البته این نکته در افراد مختلف متفاوته و کاملا بسته به شرایط ذهنی و علایق هر فرد،فرق می کنه.

۱۳- خستگی یا گرسنگی در حین مطالعه باعث عدم تمرکز در مطالعه می شود.

۱۴- جهت افزایش تسلط در یک مبحث درسی ،در یک زمان فقط بر روی یک مبحث متمرکز شوید تا مغز بهتر بتواند داده های ورودی را تحلیل و درآخر ثبت کند.

۱۵- آرامش خود را در هر شرایطی حفظ کنید. عصبانیت و هیجان زیاد، دشمنان تمرکز و باعث هدایت مغز به سمت افکار پرت و خیال پردازین.

۱۶- با ذوق و اشتیاق یاد بگیرید. همیشه به خودتون بگید که اگه مثلا من زیست رو خیلی خوب بخونم، مسلط تر می شم و درصد هام بیشتر و به پزشکی قبول شدن و یا رشته مورد علاقه ام خیلی نزدیک تر می شم.

۱۷- حتما ضمن مطالعه و بعد از مطالعه، خودتون تست طرح کنید و حتما تست های مبحث خوانده شده را بزنید. این ایجاد تنوع در مطالعه باعث پیشرفت پلکانی شما در آن درس می شود.

نکته ای بسیار مهم:با توجه به دوری جستن از حفظیات و مفهومی شدن دروس عمومی همانند دروس اختصاصی در کنکور سراسری ، دراین چند سال اخیر،عمومی ها رو به روش تخصصی ها ،تست کارکنید یعنی بلافاصله بعد از خواندن مطلب درسی تست های آن مبحث را بزنید و به روز بعد موکول نکنید.

۱۸- همیشه دست به قلم باشید. نوشتن درحین مطالعه بزرگ ترین سلاح جنگ با خیال پردازیست و در مقابل یکی از عوامل اصلی موفقیت در یادگیری تکنیکی مطالب است. در این صورت مغز به طور اتوماتیک و با توجه به تمرین های زیاد در نوشتن مباحث، قادر خواهد بود مطالب را سریع رمز گردانی کند.

۱۹- ضمن مطالعه سعی کنید مغز را به سمت مطالب قدیمی تر خوانده شده هدایت کنید و سعی در به یادآوری مباحث کنید.تا مغز مقید بشه که خوب باید درس بخونه و مطالب رو بیاد بیاره.

چهار روش آسان برای جلوگیری از عدم تمرکز وجود دارد:
1) وقتی یک مبحث را تمام کردیم، کتاب را ببندیم و برای خود یا دوستمان درس را یک بار توضیح دهیم.
2) اگر در زمان معین شده نتوانستیم مبحث را تمام کنیم، مبحث را به اتمام رسانده و جمع بندی مطلب را برای زمان شب بگذاریم.
3) اگر خستگی عامل حواس پرتی ما شده، برای دقایقی مکان مطالعه را ترک کنیم یا مطلب درسی را عوض کنیم.
4) وقتی در حال درس خواندن هستیم جدی باشیم و بر اساس یک برنامه مطمئن که به آن اعتماد داریم پیش برویم.



 

تعداد صفحات : 14

درباره ما
گروه آموزشی رسای دانش با همکاری رتبه های برتر کنکور و دانشجویان پزشکی و با بهره گیری از متد آموزشی روز دنیا سعی در ارتقای سطح علمی کشور عزیزمان ایران دارد. مرکز مشاوره کنکور رسای دانش ، محلیست برای یاری شما داوطلبان کنکور سراسری که در جهت گسترش عدالت آموزشی در کشور گام بر می دارد .
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 160
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 4
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 59
  • آی پی دیروز : 85
  • بازدید امروز : 181
  • باردید دیروز : 314
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 4
  • بازدید هفته : 1,920
  • بازدید ماه : 7,924
  • بازدید سال : 53,588
  • بازدید کلی : 303,607